hanswidenska

Hanswidenska är en blogg skapad för elever på Widénska gymnasiet. Syftet med bloggen är främst att bistå med länkar, information, resurser och uppgifter kopplat till de kurser som Hans genomför på skolan.

Gruppuppgift politik

Kategori: Samhällskunskap

Denna uppgift syftar till att ni ska få bra kolla dels på dagens svenska politiska partier samt komma Västerås lokala politik närmre. Gör följande tillsammans med din grupp:

 

1. Utgå från höger- vänsterskalan och gör en sammanställning av de svenska riksdagspartiernas hjärtefrågor (viktig frågor som säger mycket om hur partiet tänker), ca 3-5 st. Försök också att kortfattat förklara vad partiet står för.

 

2. Gör en undersökning kring Västerås lokala politiska frågor. Undersök vad som diskuteras just nu. Vilka är det som regerar? Vilka är i opposition? Vad tycker de olika grupperna i de olika frågorna? Hitta minst 3 frågor som ni tittar extra på, gärna något som påverkar ungdomar eller idrotten i Västerås.

 

3. Fördjupa er i ett parti som ni läser på kring historia, medlemsantal, ungdomspartier, politik, framtid, mm. Grupp 1 har m. Grupp 2 fp. Grupp 3 s. Grupp 4 mp. Grupp 5 c.

 

4. Se till att ni är riktigt pålästa kring alla partiers olika poltik. Vad skulle t ex en moderat tycka om att höja skatterna mm. Detta gör att ni är maximalt förberedda på debatten som kommer v. 7. Där kommer ni att tvingas ta ställning för ett parti i olika frågor.

 

5. Sammanfatta det ni gjort och maila in till Anci och Hans senast torsdag 9/2.

Kommentera inlägget här: